Jak raz spróbujecie batona KOKOS-MORELA to na pewno go polubicie!

Wiórki kokosowe za sprawą obecnego w nich błonnika, potasu, magnezu, fosforu, a także kwasu foliowego są cenione nie tylko za walory smakowe, ale również za wartości odżywcze. Zawierają rzadko spotykaną grupę nasyconych kwasów tłuszczowych MCT, które są metabolizowane w zupełnie inny sposób niż nasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia zwierzęcego co czyni z nich szybko dostępne źródło energii. Według brazylijskich naukowców przyczyniają się do utraty tkanki tłuszczowej w okolicy brzucha.

Morele sprzyjają zdrowiu i urodzie dzięki zawartych w nich antyoksydantach, które mają działanie antynowotworowe i przeciwstarzeniowe. Morele wpływają pozytywnie na ciśnienie tętnicze, trawienie i pracę nerek, dzięki dużej zawartości żelaza, wapnia, fosforu, witamin z grupy B, C, PP, błonnika zapobiegają również anemii.

Baton KOKOS-MORELA ma wspierać odporność waszego organizmu, dlatego dołożyliśmy do niego Wit. C czyli kwas askorbinowy. Witamina C uważana jest za jeden z najważniejszych składników naszej diety. Odpowiedzialna jest za kilka fundamentalnych dla naszego organizmu funkcji między innymi zapobiega rozwojowi nowotworów, zapobiega chorobom układu krążenia oraz wspomaga leczenie chorób przewlekłych. Bierze udział w odbudowywaniu odporności naszego organizmu.

Skład:

daktyle,

morela suszona,

wiórki kokosowe,

wit.C lewoskrętna

 

Wartości odżywcze na  batona  80 gram:

Kalorie: 349 kcal

Węglowodany: 39 g

Białko: 4 g

Tłuszcze: 17 g

 

 

Przechowywać w temperaturze pokojowej 20C i wilgotności 80%.