Ochota na słodkie to normalna sprawa, nasz organizm potrzebuje energii… Najlepiej szukać jej w naszych zdrowych batonach WHEY, ponieważ zawierają tylko naturalne składniki.

Kokos jest bogaty w błonnik, potas, magnez i fosfor, a także w kwas foliowy i witaminę C. Wyrównuje poziom cukru we krwi, normuje cholesterol oraz przyspiesza metabolizm. 60 % kokosa to błonnik, który daje na długo uczucie sytości oraz reguluje prace jelit.

Kokosa pomieszaliśmy z daktylem, którego właściwości odżywcze docenią szczególnie sportowcy. Są skarbnicą cukrów prostych, będących źródłem energii podczas intensywnego wysiłku, a ponadto uzupełnią niedobór glikogenu oraz potasu w organizmie. Poza tym daktyle zapobiegną miażdżycy, złagodzą objawy menopauzy i pomogą uporać się z zaparciami. Z kolei wysoka zawartość potasu w daktylach pozwoli utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi i uchroni przed nadciśnieniem tętniczym.

Cała nasza linia WHEY zawiera izolat białka. Izolat białka serwatkowego czyli WPI jest to tzw. mocno „oczyszczony” koncentrat, znacznie lepiej przyswajalny niż najbardziej popularne WPC. Białka serwatkowe należą do białek o najwyższej wartości odżywczej (wysoka zawartość aminokwasów egzogennych), dzięki czemu są one łatwo trawione i absorbowane w przewodzie pokarmowym.

Zjedzenie naszego batona WHEY po treningu pomaga w naprawie i odbudowie tkanki mięśniowej. Istotne jest dostarczenie do organizmu rozgałęzionych aminokwasów egzogennych (leucyny, izoleucyny i waliny), do czego idealnie nadaje się izolat białek serwatkowych.

I teraz najważniejszy temat czyli nietolerancja laktozy.
Standardowy koncentrat w przypadku osób mających problemy z laktozą odpada. Jednak na wysokości zadania może stanąć izolat białka serwatkowego, który właśnie używamy. Dobrej jakości izolat białka serwatkowego zawiera maksymalnie 0,5 g laktozy w 100 gramach produktu. Taka ilość powinna być nieodczuwalna dla przeciętnego „alergika”. Najlepszym rozwiązaniem jest jednak zawsze konsultacja z odpowiednim lekarzem.

Składniki:

daktyl 50%,

wiórki kokosowe 30%,

whey isolate 95 20%

 

Wartości odżywcze na  batona  80 gram:

Kalorie: 212 kcal

Tłuszcz: 12,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,6 g

Węglowodany: 28,4 g
w tym cukry: 28,3 g

Błonnik: 6,3 g

Białko: 16,8 g

Sól: 0,1 g

 

 

Przechowywać w temperaturze pokojowej 20C i wilgotności 80%.

Pomimo naszych starań batony mogą zawierać kawałeczki pestek daktyla.